Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjetio ih na zlo, patnju i korupciju

Papa obećao kardinalima 'duhovnu bliskost' nakon odreknuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u subotu je obećao kardinalima da će nakon odreknuća 28. veljače ostati 'duhovno blizak' s kardinalima, podsjetivši ih pritom na 'zlo, patnju i korupciju' koji obilježavaju svijet.

"Čak i nakon prestanka postojanja vidljive zajednice ostaje duhovna bliskost, duboka zajednica u molitvi", rekao je Papa, dovršavajući svoje korizmene duhovne vježbe obraćanjem kardinalima. Papa je podsjetio kako Zlo oduvijek želi osporiti Božja djela kroz zlo, patnju i korupciju koji obilježavaju svijet.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV ANALIZA IZ VATIKANA Najvažnije oproštajne poruke "najnapadanijeg pape": Ivana Petrović o oporuci i kritikama protiv Benedikta XVI. Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV JAVLJANJE IZ VATIKANA Ivana Petrović o oproštaju od Benedikta XVI.: "Papa emeritus bit će položen u trostruki lijes"

>> Vatikan odbacio medijske tvrdnje o 'homoseksualnom lobiju'

Zahvalio je kardinalima na osmogodišnjoj suradnji tijekom koje su, kako je rekao, zajedno s njim "s velikom pažnjom, ljubavlju i vjerom" nosili teret obveza nasljednika svetoga Petra.

Papa je 11. veljače najavio kako će se 28. veljače povući s papinske dužnosti. Sutra se na Trgu svetog Petra očekuju deseci tisuća vjernika na posljednjem angelusu Benedikta XVI. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene