Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove poruke

Papa na Twitteru: Jaslice su mi pružale veliko veselje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. otkrio je na Twitteru svoju ljubav prema božićnim jaslicama koja potječe još iz njegova djetinjstva u Bavarskoj, u dvjema porukama koje je poslao u Badnjoj noći, malo prije polnoćke i koje imaju osobnu notu.

'Jaslice koje smo zajedno radili pružale su mi veliko veselje. Svake godine bismo dodavali nove figurice i ukrašavali jaslice mahovinom', rekao je u prvom božićnom tweetu Joseph Ratzinger (85) koji je proveo djetinjstvo u više manjih mjesta okruženih šumom u Bavarskoj, s ocem koji je radio u policiji, majkom i bratom.

Pročitajte i ovo Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se" Slika nije dostupna 'Božja milost može osloboditi čovječanstvo' PAPINA PORUKA NA BOŽIĆ Pozvao na jedinstvo i uputio ozbiljno upozorenje

>> Urbi et Orbi: 'Nikad ne treba gubiti nadu za mirom'

U drugoj poruci na računu twitter@pontifex poslanoj tijekom noći Papa je svojih dva milijuna pratitelja upitao kojih se običaja iz djetinjstva još sjećaju.

Benedikt XVI. je dosad poslao 14 tweetova, a ovo su prvi u kojima je progovorio o sjećanjima iz svog djetinjstva. Svi ostali su bili duhovne naravi.

Joseph Ratzinger se jednom povjerio da je rano djetinjstvo provodio kao u nekom "raju", između ljubavi članova obitelji, ljubavi prema glazbi, između molitve, misa i hodočašća i ljepote prirode u Alpama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene