Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skandali u Crkvi

Papa je zaprepašten - Gay orgije i ubojstvo tresu Vatikan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki bi rekli - i svećenici su samo ljudi, no neki od njih nisu onakvi kakvima se predstavljaju svojem puku.

Vatikan ovih dana potresaju dva sramotna skandala. U sjevernoj Italiji jedan je svećenik udaljen iz Crkve pod optužbom da je sudjelovao u gay orgijama a partnere je tražio na internetu. Drugi je pak svećenik, na jugu zemlje, pod istragom zbog ubojstva jedne od župljanki.

U crkvi koju vodi otac Gratien Alabi, inače svećenik iz Konga, pronađene su kosti žene ispod kamenih ploča u kapelici. Pripadaju Guerrini Piscagliji, 50-godišnjakinji koja je nestala prošle godine iz obližnjeg Arezza, piše Independent. Talijanski mediji pišu da je Albi s dotičnom imao i dijete. On, naravno, niječe optužbe.

Slučaj na sjeveru zemlje otkriven je kada se 32-godišnjak iz Roviga, koji se nalazi na pola puta između Bologne i Venecije, obratio medijima jer su ignorirane njegove optužbe na račun 50-godišnjeg svećenika. Mlađi muškaraca tvrdi kako ga je upoznao preko Facebooka, a ovaj mu je priznao svoju homoseksualnost. No, veći je problem što je priznao i da ima odnose s drugim svećenicima kao i pripadnicima Švicarske garde koji inače čuvaju papu te da partnere za svoje seksualne orgije traži preko interneta.

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim" Slika nije dostupna 'Bez Papina odobrenja' Vatikan snažno osudio ređenje svećenika u Kini

Papa: Svijet ne smije ostati nijem pred zločinima nad kršćanima

Muškarac je sačuvao svoju korespondenciju s bludnim svećenikom, a nadbiskupu Tarantu Filippu Santoru nije preostalo drugo nego da ga makne sa svete dužnosti. Glasnogovornik Vatikana kazao je za novine Corriere del Mezzogiorno da su - zaprepašteni.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene