Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pričao o njihovoj osobnosti

Papa je proglasio svetima četiri redovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo proglasio je svetima u nedjelju ujutro četiri redovnice koje su živjele u 19. stoljeću, dvije Palestinke, jednu Francuskinju i jednu Talijanku, pozivajući okupljene da slijede njihov "svijetli primjer".

Mariam Bawardi (1846.-1878.), Marie-Alphonsine Ghattas (1843.-1927.), Jeanne Emilie de Villeneuve (1811.-1854.) te Maria Cristina dell'Immacolata (1856.-1906.) kanonizirane su tijekom mise na otvorenom na Trgu sv. Petra.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Pred okupljenima papa Franjo je pohvalio put koji su odabrale te redovnice, s njihovim portretima na pročelju bazilike.

Papa Franjo Mahmudu Abasu: 'Vi ste anđeo mira'

"Ostati u Bogu i njegovoj ljubavi, najavljujući riječima i životom uskrsnuće Isusa, te svjedočeći o jedinstvu među nama i ljubavi prema svima: to su učinile četiri danas proglašene svetice", rekao je on.

Papa je govorio o osobnosti svake od četiriju žena, u prisustvu palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i francuskog ministra unutarnjih poslova Bernarda Cazeneuvea.

Mariam Bawardi utemeljila je u Betlehemu prvi karmelićanski samostan u Palestini, a Marie-Alphonsine Ghattas kongregaciju Presvete krunice u Jeruzalemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene