Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi pomoć kardinala

Papa Franjo želi da u vatikanskoj upravi zavlada duh služenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u petak pozvao svoje novo Ekonomsko vijeće u koje ulaze kardinali i laici, da pomognu 'kako bi u upravnim tijelima Svete Stolice zavladao novi duh evanđeoskog služenja'.

To se vijeće prvi put sastalo u petak. U ožujku je Jorge Mario Bergoglio imenovao osmoricu kardinala i sedmero laika u to novo tijelo zaduženo za nadzor rada vatikanske uprave, u suradnji s novim Ekonomskim tajništvom koje sada nadzire gospodarstvo i financije Svete Stolice.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

"Crkva mora odgovorno i pažljivo upravljati svojim dobrima u svjetlu svoje evangelizacijske misije, posebno pazeći na najpotrebitije. Ne smijemo skrenuti s toga puta. Jasnoća i djelotvornost vode tome cilju', istaknuo je.

Papa telefonom nazvao ženu koja mu je poslala pismo...

Papa je zahvalio njemačkom kardinalu Reinhardu Marxu, koji predvodi to vijeće, istaknuvši da laici u njemu nisu članovi 'drugog reda', kao i australskom kardinalu Georgeu Pellu koji vodi novo ministarstvo, primijetivši uz šalu da je u nj unio svoju 'žilavost australskog rendžera'.

'Molite za mene, molitva mi je potrebna', zaključio je dok se sučeljava sa sve otvorenijim kritikama u Rimskoj kuriji zbog svog stila i postupaka koji se ponekad ocjenjuju demagoškima i zbrkanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene