Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kultura otpada'

Papa Franjo na Twitteru osudio selekciju ljudi po korisnosti potrošačkom društvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u nedjelju u putem društvene mreže Twitter osudio kulturu otpada, koja selekcionira ljudska bića prema njihovoj korisnosti potrošačkom društvu, čime je aludirao i na pobačaj i eutanaziju.

"Kulturom otpada ljudski život se više ne doživljava kao temeljna vrijednost vrijedna poštovanja i zaštite", ukazao je Papa na svom blogu koji ima više od 6 milijuna pratitelja na devet jezika.

Pročitajte i ovo Papa Franjo U pripremi Spor bez presedana: U Vatikanu jedno nije dopušteno, a papi Franji prijeti ozbiljna tužba Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape

>> OTKRIVENE TAJNE s izbora pape Franje

U katekizmu u srijedu na audijenciji na Trgu Svetog Petra, Papa je bio jasan i naglasio da ljudska bića više ne predstavljaju temeljnu važnost koju treba štititi, posebice ako su siromašni ili hendikepirani ili ako od njih nema koristi, poput novorođenog djeteta ili starih osoba.

U očima Pape ekologija okoliša i ljudska ekologija su jednako važne. Određena kultura otpada se primjenjuje ne samo na prirodu već i na ljude i to na slabije. Ljudsko biće se danas žrtvuje u ime profita i potrošnje. Ljudsko biće je prečesto odbačeno kao da je otpadak, rekao je.

Argentinski papa se od vremena kada je bio nadbiskup Buenos Airesa izjašnjavao protiv svake vrste iskorištavanja i udaljavanja najslabijih, poput robovanja i eliminacije zbog siromaštva. Čini se da je u tu kategoriju uključio i pobačaj i eutanaziju, ali to nije izrijekom naveo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene