Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG PRIJETNJE ORUŽJEM

PANIKA NA PREDIZBORNOM SKUPU Donald Trump hitno evakuiran s pozornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na skupu u Nevadi odjednom su se začuli povici "On ima pištolj, on ima pištolj!" pa je tajna služba promptno reagirala i uhvatila jednog muškarca.

Donald Trump je tijekom svoje predizborne predsjedničke kampanje u gradu Renou u Nevadi u subotu evakuiran s pozornice nakon što je izbila panika zbog prijetnje da netko u gledalištu ima pištolj.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Donald Trump Izjavio povjerenik "Ako Europa bude napadnuta, nikada vam nećemo pomoći": Rekao je Trump Ursuli von der Leyen 2020. godine

Svjedoci su kazali da su čuli povike "ima pištolj, ima pištolj!", no nitko nije doista i vidio oružje. Michael Newton, koji je pomogao zadržati muškarca za kojeg se smatralo da je naoružan, kazao je kako je odjednom nastala gužva: "Četvorica ili petorica muškaraca hrvala su se s njime. Netko je uzvikivao: 'On ima pištolj, on ima pištolj!'. Tada sam i ja skočio na njega da pomognem; svi smo vikali, da da upozorimo tajne službe", prenosi Guardian

Sedamdesetogodišnji republikanski kandidat pojavio se nekoliko minuta kasnije, kada je osumničenik već bio uhićen, izjavljujući: "Nitko nije rekao da će nam biti lako,“ i "Želim se zahvaliti tajnim službama“.

Predsjednički kandidat je nastavak govora završio s uobičajenim samopouzdanjem, prihvaćajući pljesak mnoštva prije povratka u sigurnost aviona.

Televizijska snimka pokazala je da su pripadnici sigurnosnih službi vrlo brzo uhvatili bijelca osumnjičenog za prijetnju i pretražili ga te ga zatim odveli u pritvor. No, nakon što je utvrđeno da nije bilo oružja, osumnjičenik je pušten. (D.B./Hina) 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene