Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski udar

Paklene vrućine čak i noću: Izmjerena najviša temperatura u 112 godina, meteorolozi u šoku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Stanovnici Hobarta, grada na jugositoku Australije, doživjeli su najvruću noć u gradu u 112 godina dok jak toplinski val nastavlja pogađati velike dijelove zemlje.

Predviđa se da će ekstremna vrućina koja hara Australijom nastaviti u Victoriji, Tasmaniji i južnom Novom Južnom Walesu još nekoliko dana, priopćio je Ured za meteorologiju u nedjelju nakon što su rekordne temperature uzrokovale otkazivanje brojnih vikend događaja.

Subota je bila najtopliji dan u ožujku zabilježen za Edithburgh na poluotoku Yorke u Južnoj Australiji (41,7 C) i Kanagulk (40,6 C) u zapadnoj Victoriji, izvijestio je Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno

Najniža noćna temperatura u Hobartu bila je 24,3 C što znači da stanovnici pretrpjeli najtopliju noć u glavnom gradu Tasmanije od 1912. godine, prema evidenciji ureda.

Pročitajte i ovo Roko Rade Pešić Omiš zavijen u crno Škola i prijatelji opraštaju se od poginulog 19-godišnjaka: "Dragi naš Rade, izmjenjuju se krik i muk..."

Meteorologinja Sarah Scully je rekla da su vruće noći krajnje neobične za taj grad, gdje je srednja minimalna noćna temperatura za ožujak 11 C. Rekla je i da su maksimalne temperature bile oko 10 do 16 stupnjeva iznad prosjeka što smatra upozoravajućim podatkom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene