Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omiš zavijen u crno

Škola i prijatelji opraštaju se od poginulog 19-godišnjaka: "Dragi naš Rade, izmjenjuju se krik i muk..."

Roko Rade Pešić
Roko Rade Pešić Foto: Facebook/Srednja škola Jure Kaštelan, Omiš/Screenshot
Srednja škola Jure Kaštelan u Omišu emotivno se oprostila od poginulog 19-godišnjaka koji je život izgubio nakon što je sletio s motocikla

U tragičnoj prometnoj nesreći u subotu oko jedan sat u noći u Omišu je prilikom slijetanja motocikla poginuo 19-godišnji Roko Rade Pešić, a teško je ozlijeđen 18-godišnji mladić koji je zadržan u KBC-u Split.

Od poginulog mladića dirljivom objavom na Facebook oprostila se i srednja škola "Jure Kaštelan" u Omišu, čiji je učenik i bio.

"Dragi naš Rade,

život nas svakodnevno podsjeća na to koliko je nepredvidiv, kratak, težak, okrutan... Dovoljne su stotinke da se lagani lahor pretvori u olujne vjetrove koji ruše sve pred sobom. Takav jedan razorio je jednu mladost, budućnost, prijateljstvo, ljubav... Izmjenjuju se krik i muk, nevjerica i bol koja razdire srca svih onih do kojih je doprla tvoja plemenitost, nesebičnost, skromnost.

Još jučer si sa svojim školskim kolegama sjedio u predzadnjoj klupi smiješeći se onim svojim samozatajnim polusmiješkom i osvajajući nas toplim pogledom, još jučer si planirao, sanjao...

Tvoj iznenadni odlazak ostavio je prazninu u školskim hodnicima, učionicama, na sportskom igralištu, u srcima onih koji su svakodnevno bili svjedoci tvoje iznimne osobnosti, u srcima tvojih razrednih i školskih kolega, u srcima tvojih nastavnika. Bol koja nas čini neutješnima probat ćemo zamijeniti sjećanjima na tvoj dragi lik kojim si plijenio, osjećajem ponosa jer si bio dio nas.

Na te sad čeka neki drugi svijet, svijet anđela koji će te prigrliti umjesto nas, s kojim ćeš dijeliti svoje snove. Nama je ostalo nastaviti živjeti u nadi da ćeš nam otamo negdje ponekad uputiti svoj zavodljivi osmijeh i onaj prepoznatljivi iskreni pogled koji će nam pomoći prevladati tugu koju trenutno osjećamo.

Dragi Rade, počivaj u miru Božjemu i nastavi nam sjati s neke najsjajnije zvijezde!

Obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut s vjerom da će pronaći utjehu u sjećanjima, molitvama i u podršci koju će pružiti jedni drugima", poručili su iz škole. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene