Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucali im u glavu

Krvavi pohod: Pakistanski militanti smaknuli 14 putnika autobusa

Obitelji oplakuju preminule (Foto: AFP)
Obitelji oplakuju preminule (Foto: AFP) Foto: AFP
Militanti koji su bili odjeveni u uniforme sigurnosnih snaga zaustavili su dva autobusa u jugozapadnom Pakistanu i pobili 14 putnika nakon što su im naredili da izađu iz vozila.

Lokalna policija rekla je za CNN kako je 15 do 20 napadača zaustavilo putničke autobuse u gradu Ormara, na jugu regije. Militanti su naredili da putnici izađu iz vozila i pobili njih 14. Navodno su im iz blizine pucali u glave. 

Pročitajte i ovo Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije FOTO Dirljive scene ispred OŠ Vladislava Ribnikara: Roditelji ubijene djece stigli na mjesto masakra Otac prisiljavao svoga sina da trči po traci usprkos opetovanim padovima - 3 Preminuo u bolnici UZNEMIRUJUĆI VIDEO Otac optužen za ubojstvo: Tjerao sina (6) da vježba do iznemoglosti jer je predebeo, objavljena mučna snimka

"Radi se isplaniranom napadu", rekao je šef policije Mohsin Ali Butt. 

Savez Baloch separatista, Baloch Raaji Aajoi Sangar (BRAS) preuzeli su odgovornost za ubojstva, rekavši u priopćenju koje su poslali medijima da su za cilj imali ubiti putnike koji služe u državnoj vojsci. 

"Oni koji su ubijeni sa sobom su nosili identifikacijske kartice pakistanske vojske, te ih se zbog toga ubilo", rekao je glasnogovornik BRAS-a. 

Autobusi su bili na putu iz pakistanskog najvećeg grada Karachi u lučki grad Qwadar. Policija je započela istragu. 

Premijer Pakistana Imran Khan izrazio je sućut obiteljima žrtava i zarekao se da će vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi kaznile ubojice. 

Povijest nasilja

Ubojstva u autobusima dogodila su se tek nekoliko dana nakon bombaškog napada na voćarskoj tržnici u gradu Quetta, u kojem je poginulo 20 ljudi, a pripisuje se bombašu samoubojici sunitskom Muslimanu. 

U prosincu 2017. bombaš samoubojica napao je crkvu u kojoj je bilo mnogo vjernika, u gradu Quetta, zbog čega je živote izgubilo 7 osoba. Samo nekoliko mjeseci kasnije, još jedan bombaš izveo je napad usmjeren protiv policije i vojske, ubivši 6 osoba. 

U srpnju 2018., 149 osoba je poginulo, a još 186 je ranjeno u samoubilačkom napadu u Quetti, a radilo se o napadu na političku konvenciju. ISIS je preuzeo odgovornost za taj napad, koji je bio drugi najsmrtonosniji u pakistanskoj povijesti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene