Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u planinama

VIDEO: Nitko od 152 osobe nije preživio pad aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros se u pakistanskim brdima srušio zrakoplov u kojem je prema svim dosadašnjim izvješćima bilo 152 putnika.

U planinama sjevernog Pakistana srušio se zrakoplov koji je prevozio 152 ljudi. Svi putnici i članovi posade su smrtno stradali, izvijestile su pakistanske vlasti. 'Nema preživjelih, vjerujemo da su svi mrtvi. Spasioci pronalaze tijela i prevoze ih u mrtvačnicu', izjavio je Imtiaz Elahi, djelatnik pakistanske vlade, a prenosi National Post.  Policija je izvijestila da je Airblue letio iz Karachija u Islamabad te da se srušio u Margalla brdima gdje je trenutno gusta magla, a kiša pada već satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva napada Raznesena cisterna: Ubijeno najmanje 16 ljudi Slika nije dostupna Apel za pomoć Angelina Jolie prošetala izbjegličkim kampovima u Pakistanu

Brojne spasilačke ekipe krenule su na mjesto nesreće, a posao im je otežao dim i nepristupačan teren. 'Većina tijela je karbonizirana te ih u vrećama šaljemo helikopterom. Kiša cijelo vrijeme otežava posao. Možemo vjerovati i moliti se, ali stručnjaci kažu da bi bilo pravo čudo da je bilo tko preživio ovakav pad aviona', rekli su spasioci. Pakistanske vlasti su dodale kako su prijašnje informacije o petero preživjelih bile krive. Neki mediji čak krive pakistanske vlasti za netočne inoformacije s mjesta nesreća.

>> Odgodio put zbog kiše i izbjegao kobni let

U avionu je bilo 146 putnika i šest članova posade. Avion je krenuo iz Karachia u 7.50 sati po lokalnom vremenu, a kontakt s kontrolom leta izgubio je nekoliko minuta prije slijetanja u Islamabad u kojem je oblačno već nekoliko dana. Još uvijek se ne zna uzrok pada zrakoplova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene