Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tampon' između Zagreba i Beograda?

Pahor u neslužbenom posjetu Tadiću: Je li u mirovnoj misiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor jučer navečer je, na poziv srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, stigao u neslužbeni posjet Beogradu, javljaju slovenski mediji.

Susret nije bio najavljen, a Slovenska televizija javila je da će Pahor s Tadićem imati privatnu večeru i da će razgovarati o stanju na Kosovu te o porukama koje je Tadiću prilikom nedavna posjeta uputila njemačka kancelarka Angela Merkel.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Iako pojedinosti susreta Tadića i Pahora nisu poznate, Merkel idući u utorak dolazi u kraći posjet Sloveniji pa se pretpostavlja kako je Tadić od Pahora tražio da kod Merkel urgira oko ublažavanja stavova o Kosovu.

Njemačka kancelarka je, podsjetimo, od Tadića prošli tjedan zatražila ukidanje paralelnih institucija na sjeveru Kosova.

Slovenski mediji nagađaju i kako bi ovaj susret mogao biti neka vrsta mirovne misija, tj. izglađivanje 'nesporazuma' između Zagreba i Beograda oko Kosova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene