Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gadna infekcija

Pa vi nemojte voditi računa o lećama...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srednjoškolka s Floride imala je sreće što nije oslijepila na lijevo oko nakon što ju je napao parazit iz kontaktne leće.

Osamnaestogodišnja Ashley Hyde zarazila se akanta amebom nakon što neko vrijeme nije redovito mijenjala kontaktne leće. Kako bi ustvrdili zašto slabije vidi liječnici su joj morali bušiti oko ne bi li uzeli uzorak s očne jabučice, piše NYDailyNews.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neki vide osmijeh, drugi... VIDEO Biste li vi upozorili roditelje na ovo? Slika nije dostupna Nada za slijepe Novi pokušaji liječenja sljepoće

>> Roditelji: Kći nam je na rubu smrti jer liječnici nisu prali ruke

Pretragama su naišli na mikroskopskog parazita koji se naselio na njenoj leći i počeo joj izjedati oko. I sama Ashley je rekla kako je bila podvrgnuta mnogim testovima te da su joj strugali i bušili očnu jabučicu.

Stručnjaci kažu kako bi ovo trebala biti pouka za sve koji nose leće. 'Svakodnevno nam dolaze ljudi koji zbog leća imaju različite komplikacije, infekcije, pa čak i čireve. Sve to može dovesti do sljepoće s vremenom', kaže liječnik Adam Clarin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene