Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjak liječnika

Ozlijeđeni Japanac umro jer ga je odbilo 14 bolnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
62-ogodišnji Japanac, ozlijeđen u prometnoj nesreći, umro je nakon što je služba hitne pomoći morala čak sat vremena pregovarati s 14 bolnica prije nego je našla jednu koja ga je pristala prihvatiti, rekli su dužnosnici službi.

Muškarac, koji se na biciklu sudario s motociklom u gradu Itami, čekao je u kolima hitne pomoći sat vremena na mjestu nesreće jer su bolnice odgovarale da ga ne mogu primiti zbog nedostatka specijalista, opreme, postelja ili osoblja, rekao je dužnosnik Mitushisa Ikemoto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Baby boom u Zaboku - 5 Godina je dobro počela Baby boom u bolnici koju sve više biraju rodilje iz cijele Hrvatske: ''Nastojimo slijediti moderne trendove''

Slučaj nesretnog 69-godišnjaka najnoviji je među sličnima u kojima je pacijentima uskraćena pomoć, što upućuje na teškoće u sustavu zdravstvene skrbi u Japanu, među ostalim i na manjak liječnika. Vitalne funkcije muškarca, kojemu je ozlijeđena glava i kralježnica, u početku su bile stabilne, ali mu se stanje postupno pogoršalo i umro je od hemoragijskog šoka.

Više od 14.000 hitnih pacijenata odbijeno je iz neke od japanskih bolnica 2007. Neslavan rekord drži žena koja je patila od tegoba s disanjem, a hitna joj je pomoć odbijena u 49 navrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene