Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traži oružje

Ovo je ubojica koji je hladnokrvno ubio sedmero studenata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija je objavila fotografiju 43-godišnjeg One L. Goha, Amerikanca korejskog porijekla koji je u ponedjeljak na Sveučilištu Oikos u Oaklandu ubio sedam osoba.

Korejac je ubio šest žena i jednog muškarca te ranio još tri osobe. Ubijeno je šest studenata iz Nepala, Nigerije i Filipina, svi u dobi između 20 i 40 godina, i tajnica na sveučilištu. Goha su identificirali preživjeli studenti i svjedoci pucnjave. Uhićen je jučer ujutro i optužen za ubojstvo, pokušaj ubojstva, krađu automobila i otmicu. Goh je istražiteljima navodno rekao kako je meta njegova napada bila jedna službenica te da je došao na sveučilište u namjeri 'da je locira', prenosi AP.  

Pročitajte i ovo David Kozak masakr u Pragu Davida sumnjiče da je prije masakra ubio oca i bebu u kolicima, objavio je jezive poruke: "Uvijek sam želio ubijati, Alina mi je puno pomogla" Ilustracija Policija na terenu VIDEO Pucnjava u blizini sveučilišta u Baltimoreu: Ozlijeđeno nekoliko osoba

>> Studentima rekao 'Stanite u red, ubit ću vas' i smaknuo sedmero

Šef policije u Oaklandu Howard Jordan jučer medijima nije želio kazati ime službenice, no kazao je kako ona nije među žrtvama. Gok je istražiteljima kazao i kako su ga neki bivši kolege sa sveučilišta zadirkivali zbog lošeg znanja engleskog jezika. S kršćanskog sveučilišta je izbačen u siječnju zbog problema u ponašanju. Napad je navodno planirao nekoliko tjedana.

Goh je prvo uzeo taoca i potom upao u učionicu te studentima rekao 'Stanite u red, ubit ću vas', što su oni u prvi trenutak shvatili kao šalu. Potom je počeo pucati. Nakon što je ubio sedmero ljudi i ranio još troje, uzeo je automobil jedne od žrtava i odvezao se. Kasnije je uhićen u jednom supermarketu, nekoliko kilometara dalje. Oružje kojim je počinjen zločin još nije pronađeno pa policija detaljno pretražuje okolicu i obalu.

'Odbio je reći gdje je poluautomatski pištolj. Surađivao je s istražiteljima sve do dijela kada je trebao reći gdje je oružje. Jako je važno da to znamo zbog sigurnosti stanovništva, ne želimo da ga pronađe neko dijete i da dođe do nove tragedije', kazala je glasnogovonica policije Johnna Watson.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene