Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je objašnjeno

Ovaj video će vam pomoći da se prestanete bojati smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječi filozofa Alana Wattsa inspirirale su mnoge, a u novom ruhu njegova poruka zvuči još snažnije.

Britanski filozof Alan Watts govorio je o mnogočemu, a širim masama najupečatljivije su njegove izjave o prihvaćanju smrti. Watts projicira svoje misli na način koji čini potpun smisao, a u isto vrijeme svi mogu povezati neki aspekt svog života s njegovim riječima.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

Netko je montirao video na kojem se čuje Wattsov govor o prihvaćanju smrti, s emotivnim kadrovima iz filmov i glazbom, što daje još veći efekt cijeloj priči.

TEST ŽIVOTA I SMRTI Odgovorite na pitanja i saznajte hoćete li umrijeti u narednih pet godina

'Tko kaže da ste trebali preživjeti? Tko vam je dao ideju da ćete živjeti vječno?', pita Watts i kaže da je umiranje na jedan način časno, jer na taj način radimo mjesta za druge koji dolaze poslije nas.

'Svojoj djeci prenosite baklju, kako je vi ne biste morali stalno nositi, dolazi vrijeme kada je možete predati i reći: Sada ti idi', rekao je Watts koji je živio od 1915. do 1973.

'Živimo u kulturi gdje nam se na svaki zamisliv način nameće da je umrijeti grozna stvar. Te da je to strašna bolest, od koje naša kultura posebno pati', jedno je od značajnijih citata Alana Wattsa na temu smrti. Naravno, Watts je ovdje govorio o prirodnoj smrti i tragičnim slučajevima.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene