Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakše od očekivanog

Jeste li pametniji od ove 12-godišnje djevojčice? Provjerite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Najprije sam bila jako nervozna, no kada sam krenula pisati bilo je puno lakše nego što sam očekivala, pa sam se opustila.'

Jedna 12-godišnja djevojčica iz Velike Britanije postala je nakon IQ testa Mensa dio elitne klase koji su uspjeli postići najviši rezultat na njemu. Lydia Sebastian, koja je među ostalim pročitala već svih sedam Harry Potter knjiga, i to svaku po tri puta, ostvarila je rezultat od 162. Samo za usporedbu, prosječan IQ je 100.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Legendarna mozgalica Pokušajte u što manje poteza riješiti 'japanski test inteligencije' Slika nije dostupna Prepoznajte li ih? POTVRDILA ZNANOST 13 znakova da ste pametniji od prosjeka

Kako prenosi Time, djevojčica je navodno cijelu godinu molila roditelje da pristupi ovom ispitu inteligencije, pa ga je napisala tijekom školskih praznika. Test inteligencije (IQ test) predstavlja zbroj različitih pitanja s ciljem utvrđivanja razine inteligencije osobe koja ga rješava.

Velika Britanija: 24-godišnja majka umrla jer je bila premlada za papa-test

'Najprije sam bila jako nervozna, no kada sam krenula pisati bilo je puno lakše nego što sam očekivala, pa sam se opustila', rekla je djevojčica koja je tako opisala ovaj zahtjevan ispit.

'Dala sam sve od sebe', dodala je. Inače, iako je izuzetno inteligentna, nije najmlađa koja je sada postala dio 'elite' koja uživa visok kvocijent inteligencije. Guardian naime piše da je najmlađi član 'star' četiri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene