Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Nizozemskoj

Otvorio paljbu iz strojnice po trgovačkom centru, sedmero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedma žrtva pokolja, izvršenog u subotu u trgovačkom centru u mjestu Alphen an den Rijn na zapadu Nizozemske, podlegla je ozljedama i preminula, javljaju nizozemski mediji.

Naoružani muškarac otvorio je vatru na posjetitelje shopping centra u Nizozemskoj, a u pucnjavi je sedam osoba ubijeno. Lokalne vlasti potvrdile su kako je napadač sam sebi oduzeo život.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Lokalna policija grada Alphena, izvijestila je kako je do pucnjave došlo danas poslijepodne u shopping centru Ridderhof, a lokalni mediji prenose kako je naoružani muškarac na nedužne ljude pucao iz strojnice. Sky News i BBC prenose kako je u pucnjavi ubijeno sedam osoba.

>> Masakr u Brazilu: 11 ubijenih u pucnjavi u osnovnoj školi

>> VIDEO: Kamere snimile ubojicu 12-ero djece

Radio West prenosi riječi očevidaca, koji su izvijestili kako su se ispred centra mogla vidjeti dva tijela ubijenih osoba. Nepoznat broj osoba s mjesta događaja prebačen je u lokalne bolnice, a stanje nakon pucnjave opisano je kao 'krajnje kaotično'. AFP prenosi kako je najmanje 16 osoba ranjeno u pucnjavi, no težina njihovih ozljeda se zasad ne zna. Nakon pucnjave, svi mediji prenose, nastala je opća panika.

Gradonačelnik Alphena Bass Unicorn, održao je konferenciju za medije povodom nastale krizne situacije u shopping centru. 'Tamo su bili roditelji sa djecom. Gotovo je neshvatljivo da se to moglo dogoditi. Činimo sve napore da uhvatimo počinitelja i pružimo pomoć stradalima i njihovim obiteljima', poručio je nedugo nakon pucnjave gradonačelnik. Shopping centar otad je zatvoren, a posjetitelji evakuirani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene