Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HTJELI JE PRODATI

OTRGNULI SU JE IZ MAJČINIH RUKU Otmičarima male Maše 26 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuz Sébastien Branchu osuđen je na 10 godina, njegova supruga Alexia Gorin Branchu na devet godina, a njezina kći iz prvog braka Emeline Oeuillet na sedam godina zatvora.

Otmičari male Maše Prenković, djevojčice koja je lani u Beogradu oteta iz majčinih ruku, danas su pred Specijalnim sudom osuđeni na ukupno 26 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život Ilustracija PROMETNA NESREĆA Nedaleko Sinja automobil naletio na dijete, prevezeno je u bolnicu

Francuz Sébastien Branchu osuđen je na 10 godina, njegova supruga Alexia Gorin Branchu na devet godina, a njezina kći iz prvog braka Emeline Oeuillet na sedam godina zatvora. Uz to određene su im i novčane kazne, prenose srpski mediji.

Oni su u ožujku prošle godine u beogradskom naselju Braće Jerković oteli tada dvogodišnju Mašu Prenković iz majčinih ruku. "Čuli smo da netko viče: 'Moje dijete, moje dijete!', a onda sam vidio kako je par utrpao malenu u automobil i pobjegao", rekao je svjedok, prenosi Le Figaro.Srpska policija odmah je reagirala te uz pomoć helikoptera sustigla otmičare na autocesti prema Hrvatskoj.

Izricanju presude prisustvovali su i roditelji djevojčice. Tijekom istrage Francuzi su priznali da su djevojčicu pronašli preko Facebooka, uz pomoć softvera za prepoznavanje lica, a plan im je bio njen DNK podmetnuti na sudu kako bi dokazali da bivši suprug jedne od otmičarki nije otac njezine kćeri.

Upravo je Maša, od svih djevojčica koje su otkrili na društvenim mrežama, najviše sličila otmičarkinoj kćeri. Sumnja se da su planirali Mašu, nakon sudskog postupka, prodati pedofilima za 100 tisuća eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene