Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

Otkriveno: Obama s golfa stigao na prijenos uživo ubojstva bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potankosti oko misije u kojoj je ubijen Osama bin Laden polako izlaze na vidjelo.

Jedna od njih je i ta da je američki predsjednik Barack Obama igrao golf gotovo do posljednjeg trenutka prije samog finiša misije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadatak specijalnih snaga DISKRETNA I MOĆNA JEDINICA 'CIA ciljano likvidira vođe IS-a' Slika nije dostupna Potvrda iz Pakistana Amerikanci su ipak lagali? Procurilo ime špijuna koji je 'cinkao' bin Ladena

Dvadeset minuta prije same akcije Obama je ušao u ured i pratio misiju, koja je već tada bila u punom jeku, a golf je igrao sve do gotovo posljednjeg trenutka, kako bi se mogao distancirati od eventualnog neuspjeha misije, tvrdi Chuck Pfarrer u svojoj knjizi 'SEAL Target Geronimo'. On je knjigu napisao na temelju razgovora sa pripadnicima SEAL tima, koji su ubili bin Ladena u Abatonabadu u Pakistanu.

U svojoj knjizi navodi kako su mnoge stvari objavljene oko misije u kojoj je ubijen zloglasni svjetski terorist, zapravo krive. Neke od njih su da se nije radilo o takozvanoj 'ubij misiji', da su SEAL-si bin Ladena zvali Bert, a ne samo Geronimo te da nitko od marinaca nije prije upada u bin Ladenovu sobu povikao 'Za Boga i domovinu'.

Pfarrer u knjizi piše kako su Osama bin Laden i Ayman al-Zawahiri dobili nadimke među SEAL-sima po likovima iz popularnom Sesame Street dječjeg showa. Osama je bio Ber, a al-Zawahirija su zvali Earnie.

Isto tako, Pfarrer, koji je i sam bio SEAL više od 30 godina, piše kako je bin Laden ubijen dok je pokušavao posegnuti za svojim AK-47 kalašnjikovom, dok se skrivao iza žene. Prva dva hica koja su SEAL-si ispalili prema njemu, pogodila su madrac i ranili suprugu, a druga dva su ga pogodila u prsa i glavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene