Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripadnik provladine milicije

Otkriven je identitet Nedinog ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je ubio Nedu Soltan je identificiran kao Abbas Kargar Javid.

Nedin ubojica je identificiran kao pripadnik provladine milicije, nakon što su internet preplavile njegove fotografije s osobne iskaznice.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

Otkriveni identitet Nedinog ubojice pružit će novi izazov iranskoj vladi koja je tvrdila da su Nedu ubili strani agenti. Osobna iskaznica je Abbasu oduzeta nakon što ga je rulja zaustavila ubrzo nakon što je napustio krvavu scenu ubojstva tijekom masovnih prosvjeda 20. lipnja. Doktor Arash Hedžazi koji je pokušao spasiti život Nede rekao je da je osoba s fotografije sigurno njezin ubojica.

>> Uznemirujuća snimka koja jer obišla svijet: Ubili djevojku koja je promatrala prosvjed

'Muškarac koji je ispalio metak u Nedu, viknuo je kako je nije želio usmrtiti, no gnjevni prosvjednici uzeli su mu osobnu kartu i fotografirali ga, a potom su ga pustili', ispričao je dr. Hedžazi nakon Nedina ubojstva, dodavši kako je svjestan činjenice da se izlaže opasnosti, jer o svemu javno priča.

'Svi dokazi upućuju na to da su je ubili prosvjednici, a zatim pokrenuli propagandu protiv režima. Poručujem lažljivim medijima da će iskušenje proći. Sva sramota ostat će na njima', kazao je ajatolah Ahmad Hatami, član Vijeća stručnjaka u doba prosvjeda. Ajatolah Ahmad Hatami utjecajni je tvrdolinijaš, koji sjedi u iranskom Vijeću stručnjaka.

Video-snimka 26-godišnje Nede koja ranjena, krvavih usta i nosa leži na ulici, dok joj nekoliko Iranaca pokušava pomoći, postala je moćan simbol prosvjeda koji su uslijedili nakon predsjedničkih izbora u toj zemlji.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene