Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad planirala grupa 'Sjeveroafrikanci'

OTKAZANA UTAKMICA Cure detalji drame u Hannoveru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačke vlasti odbijaju komentirati informacije zbog kojih su odlučili otkazati nogometnu utakmicu u Hannoveru, 90 minuta prije početka. Ali, detalji sigurnosne istrage cure u javnost.

Thomas de Maiziere, njemački ministar unutarnjih poslova, kazao je kako ne želi odavati detalje zbog kojih prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Njemačke i Nizozemske, nije održana, kako ne bi ugrozio istragu obavještajnih službi i uzrokovao paniku.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Međutim, u njemačke medije procurili su pojedini tajni detalji. Pišu, kako su sigurnosne službe znale za prijetnju koja se trebala ostvariti.

Prijetnja je došla od skupine 'Sjeveroafrikanci', 30 sati prije utakmice. Prwma pisanju medija, planirali su puškama i bombama napasti ulaz na nogometni stadion.

UŽIVO - DRAMA U PARIZU Višesatna opsada grada se nastavlja, policiji i vojsci stiglo pojačanje

Na press konferenciji koju je sazvao Maiziere jučer u 17:30 sati trebao je kazati kako je utakmica otkazana, ali u posljednji tren sigurnosne službe su mu rekle da bi to moglo ugroziti istragu te je ministar umjesto odgađanja utakmice, izvijestio o uhićenjima u blizini Aachena.

Njemačka je u međuvremenu dobila dojavu francuskih obavještajaca o iračkom spavaču koji je planirao napad na utakmicu.

Podsjetimo, prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Njemačke i Nizozemske, koja se sinoć trebala igrati u njemačkom gradu Hannoveru, otkazana je iz sigurnosnih razloga, priopćila je njemačka policija.

Dvoboju u Hannoveru trebala je nazočiti i njemačka kancelarka Angela Merkel, te veliki broj uglednika koji su htjeli odati počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Ranije je također zbog sigurnosnih razloga otkazana i utakmica Belgija - Španjolska u Bruxellesu. Prije četiri dana dva bombaša samoubojice raznijeli su se eksplozivom pokraj stadiona u Parizu na kojem su igrali Francuska i Njemačka.

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je kako je i ona tužna zbog otkazivanja utakmice, ali da je to bila odgovorna odluka sigurnosnih službi. 'Ovo su teške odluke, možda najteže uzevši u obzir konfliktne prioritete slobode i sigurnosti. Ali jučer je bilo opravdano oslučiti na temelju sigurnosti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene