Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije generacije, ista tortura

Otac i sin preživjeli napad morskih pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australci Ian Galbraith i njegov sin Calvin prvi su slučaj u kojem su morski psi napali dva člana iste obitelji, a koji su napad i preživjeli. Ian je napadnut 1993., a Calvin ove godine.

Nastavnik matematike, 49-godišnji Ian preživio je teške ozlijede napada morskog psa 1993. godine za vrijeme ljetnog odmora u Južnoj Africi. Njegov sin tada je imao samo godinu dana i napada se ne sjeća. Ian je uspio životinju odbaciti i doplivati do plaže gdje ga je dočekala supruga i odvela ga u bolnicu. Na nozi je nakon nesreće imao 33 šava, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača! Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Prošli je mjesec njegova 17-godišnja sina Calvina na obali Zapadne Australije napao morski pas dok je surfao sa svojim 13-godišnjim bratom Scottom. Životinja ga je ugrizla za nogu, ali Calvin se uspio osloboditi. Brzo su ga s plaže prevezli u bolnicu, a liječnici su mu prišili tri nožna prsta i zašili duboke rane.

>> Bliski susret 700 plivača s morskim psima

>> Morski psi izgrizli mladića do smrti

>> VIDEO: Morski pas ugrizao tinejdžera

'Tata mi je uvijek pričao o napadu morskog psa. I ja sam bio ondje, ali bio sam premali da bi se sjećao. Vjerojatnost da se isto dogodi i meni su veoma male. Kada me tata vidio u bolnici, znao sam da se prisjeća vremena kada je on doživio napad. Znao je kroz što prolazim. Rekao je: O, ne opet! Sada oboje imamo priču. Mislim da je njegova rana veća, pa je tako on pobjednik', rekao je Calvin. 'Sada izgleda kao da smo slavni – i oca i sina napao je morski pas, ali to nije slava koju bi itko poželio', dodao je Ian.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene