Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je tamo radio?

Osumnjičeni Nigerijac bio je u Jemenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenska vlada je u ponedjeljak rekla da je Nigerijac optužen za napad na američki putnički zrakoplov ove godine posjetio Jemen a vlasti istražuju njegove aktivnosti tijekom boravka.

Jemensko ministarstvo vanjskih poslova je reklo da je Umar Faruk Abdulmutalab bio u Jemenu od početka kolovoza do početka prosinca nakon što je dobio vizu za proučavanje arapskog u jednoj školi u Sani. U izjavi se navodi da je Abdulmutalab i ranije studirao na toj školi što znači da mu to nije bio prvi posjet Jemenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Demokratska republika Kongo Okrutno iskoristili djecu kao zamku: Pobunjenici postavili eksploziv na jednogodišnje blizanke Ilustracija Namjera ili slučajnost? Rusi otkrili tragove eksploziva na brodu iz Turske: Ranije ovog mjeseca bio je u ukrajinskoj luci

>> Al Qaida preuzela odgovornost za napad na zrakoplov

'Vlasti sada istražuju s kime je bio u kontaktu u Jemenu a rezultati istrage će biti preneseni angažiranima na istrazi terorističke zavjere u Sjedinjenim Državama", kaže ministarstvo. U izjavi se kaže i da je Abdulmutalab dobio vizu nakon što su se vlasti uvjerile da je imao "nekoliko viza iz više prijateljskih zemalja" kao i važeću za SAD koji je posjetio i ranije. Al Kaida na Arapskom poluotoku je ranije u ponedjeljak preuzela odgovornost za napad i rekla da je to bila osveta za operacije SAD-a protiv te skupine u Jemenu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene