Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u susjedstvu

Jurio Lamborghinijem da bi se snimio za YouTube: Ubio je dječaka (5) i ozlijedio njegove sestru i majku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mladić koji je ubio dječaka dok je jurio automobilom da bi se snimio za društvene mreže morat će u zatvor na nekoliko godina.

Matteo Di Pietro, 20-godišnji youtuber, osuđen je na četiri godine i četiri mjeseca, nakon što je sudac u Rimu prihvatio nagodbu s tužiteljima, zbog nesreće u Rimu u lipnju prošle godine u kojoj je poginuo petogodišnji dječak.

Di Pietro, član Borderline YouTube kolektiva, vozio je unajmljeni SUV marke Lamborghini koji je naletio na automobil Smart u četvrti Casal Palocco u glavnom gradu - usmrtio je dječaka i ozlijedio njegove majku i sestru (4).

Youtuber je proglašen krivim za kaznena djela teškog ubojstva na cesti i nanošenja tjelesnih ozljeda, javlja talijanska agencija ANSA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ometao istragu "Ja sam idiot!": Youtuber srušio avion zbog atraktivnog videa pa završio u zatvoru

Pročitajte i ovo Taylor Swift - 4 Važno upozorenje Postala je žrtva zbog svoje iznimne popularnosti, ali problem je puno dublji: Na meti su posebno žene i djeca

Grupa youtubera navodno je sudjelovala u društvenom videoizazovu koji je uključivao vožnju Lamborghini SUV-a tijekom nekoliko dana.

Prošlog lipnja sudac za preliminarne istrage rekao je: ''Di Pietro je unajmio terensko vozilo Lamborghini s jedinom i očitom svrhom da impresionira i privuče pozornost mladih posjetitelja interneta kako bi povećao prihod od oglašavanja, na štetu sigurnosti i odgovornosti, i posljedično nastavio brzinom iznad naznačenih granica."

Terenac je navodno išao brzinom većom od 124 km/h neposredno prije sudara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene