Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbačene sve točke optužnice

Oslobođeni sumnje da su planirali ubiti Papu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest muškaraca privedenih u petak u Londonu i osumnjičenih za 'teroristički čin' vezano uz državnički posjet Pape Benedikta XVI. oslobođeni su i po nijednoj točki optužnice nisu proglašeni krivima, objavio je Scotland Yard u nedjelju ujutro.

Šest muškaraca 'pušteno je u subotu navečer i ujutro u nedjelju i odbačene su sve točke optužnice', piše u priopćenju londonske policije. Scotland Yard objavio je u petak ujutro uhićenje pet muškaraca u dobi između 26 i 50 godina koje je sumnjičio da su 'naručili, pripremili ili inspirirali' teroristički čin. Šesta osoba privedena je tijekom popodneva.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Ilustracija U regiji Herson Raznesen automobil dužnosnika stranke Jedinstvena Rusija: Preminuo u bolnici, istraga je u tijeku

Prema pisanju Sunday Mirrora, uhićeni čistači samo su se šalili na temu atentata na papu. Jedan od njih rekao je drugima kako bi Papu bilo teško ubiti s obzirom na to da je papamobil blindiran, a drugi je dometnuo kako bi u tome možda ipak mogla uspjeti ispaljena granata. U policiji kažu kako ništa nisu smjeli prepustiti slučaju pa su stvar uzeli ozbiljno.

>> Uhićena petorka, pripremali atentat na Papu?

'Komentari o muslimanskoj zavjeri pretjerani'

Prvih pet osumnjičenih uhićeno je prije zore u skladištu tvrtke za usluge čišćenja Veolia Environment za koju su radili u sektoru parlamenta i Westministerske opatije koji su bili na putanji službenog Papinog posjeta. Papa je nastavio posjet ne mijenjajući ništa u programu. 'Nikada nismo pridavali veliku važnost tim uhićenjima', izjavio je u subotu glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi ocjenivši 'pretjeranim komentare medija' u kojima su govorili o 'muslimanskoj zavjeri oko ubojstva Pape' ili namjeri osumnjičenih da 'dignu u zrak Papu uz pomoć bombi skrivenih u kantama za smeće'.

Papa u Birminghamu

Zadnjeg dana posjeta V. Britaniji, Benedikt XVI. trebao bi posjetiti Birmingham gdje će proglasiti svecem kardinala Johna Henryja Newmana, anglikanskog pastora preobraćena na katolicizam 1845. na misi na otvorenom na kojoj se očekuje 60.000 osoba. Papa će se potom susresti s biskupima i krenuti u zračnu luku Birminghama gdje je predviđena posljednja ceremonija na kojoj će premijer David Cameron održati govor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene