442472
442472
442472
442472
442472

PISTORIUS DOBIO 6 GODINA ZATVORA ZA UBOJSTVO BIVŠE DJEVOJKE U sudnici nastala konfuzija

  • , 06.07.2016., 10:49
  • Autor:
  • komentara

Oscar Pistorius, slavni južnoafrički paraolimpijac osuđen je na šest godina zatvora za ubojstvo svoje bivše djevojke Reeve Steenkamp.

 
 
 
 
Oscar Pistorius prije odlaska iz sudnice ljubi uplakanu sestru (Foto: AFP)
Oscar Pistorius prije odlaska iz sudnice ljubi uplakanu sestru (Foto: AFP)

Sud u Južnoj Africi osudio je Oscara Pistoriusa na šest godina zatvora za ubojstvo njegove bivše djevojke Reeve Steenkamp. Slavni paraolimpijac morat će u zatvoru provesti najmanje tri godine prije mogućnosti za pomilovanje, prenosi BBC.

Tužiteljstvo je najavilo žalbu, obzirom da je presuda značajno manja od traženih 15 godina zatvora, a Pistorius je odmah prebačen u zatvor. Prije izlaska iz sudnice pistorius je zagrlio sestru. U sudnici su prevladali zbunjeni pogledi nakon izricanja tako niske presude.

Proslavljeni sportaš, kojem su kao djetetu zbog uređene deformacije obje noge amputirane ispod koljena, ubio je svoju djevojku s četiri metka ispaljena kroz zatvorena vrata kupaonice 14. veljače 2013.

Tijekom suđenja je tvrdio da je čuo buku usred noći i mislio je da je unutra provalnik.

Tužitelji su ga optužili da laže i opisali ga kao usijanu glavu kratka fitilja koji je u djevojku pucao namjerno, nakon svađe.

Pistorius, koji je ušao u povijest kao prvi paraolimpijac koji se ravnopravno natjecao s atletičarima bez invaliditeta na Olimpijskim igrama 2012. godine, nekoć je bio južnoafrički zlatni dečko, junak koji je nadvladao svoj hendikep i postao međunarodna superzvijezda.

Šokirana nacija uživo je na televiziji u proljeće 2014. pratila suđenje i gledala Pistoriusovo moralno potonuće, slušajući mučna svjedočenja o agoniji i autopsiji njegove djevojke.

vrhovni sud poništio je presudu za ubojstvo iz nehaja i Pistoriusovo djelo preinačio u ubojstvo.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se