Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se presuda

IZNIO DETALJE JEZIVOG ZLOČINA 'Još osjećam miris krvi i vrućinu na rukama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni paraolimpijac prvi je puta u televizijskom intervjuu progovorio o strašnom zločinu koji je počinio i iznio jezive detalje.

Oscar Pistorius opisao je noć na Valentinovo, 14. veljače 2013. godine, u kojoj je ubio svoju djevojku, manekenku Reevu Steenkamp u njihovom domu u Pretoriji.

U intervjuu za ITV Pistorius je kazao:

'Ubio sam Reevu i moram živjeti s tim. Još uvijek osjećam miris krvi. Još uvijek osjećam vrućinu na rukama. Razumijem bol koju osjećaju svi koji su je voljeli i kojima nedostaje. I ja osjećam istu bol. I mrzim samog sebe. Razmišljam o onom što se dogodilo i pitam se - kako je moguće da se takvo nešto moglo dogoditi.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi član obitelji PISTORIUS NA UVJETNOJ SLOBODI? 'Pustit će ga do kraja kolovoza' Slika nije dostupna Objavljeni dijelovi knjige Majka ubijene Reeve otkrila tajne njezine veze s Oscarom Pistoriusom!

Opisao je kako se te kobne noći probudio u 3 sata ujutro jer je čuo kako lupa otvoren prozor u kupaonici:

'Imam strah od provalnika. Mislio sam da netko provaljuje i moj prvi refleks bio je da uzmem pištolj. Ako je netko u kupaonici, trebaju mu sekunde da uđe u spavaću sobu. Šapnuo sam Reevi: Zovi policiju i legni na pod. Bacio sam se na pod i počeo vikati: Gubi se iz moje kuće! Vrištao sam i što sam više vikao bilo me je više strah.'

Kazao je kako je čuo vrata od toaleta.

'Nisam imao vremena uzeti proteze. Sada sam vikao: Reeva zovi policiju, mislio sam da će to uplašiti provalnike. Došao sam do vrata kupaonice, znam da je Reeva ostala u krevetu. Ne znam koliko je ljudi u kupaonici. Tada sam čuo buku od tamo i prije nego što sam se snašao, pucao sam.'

Tvrdi kako se tada vratio u spavaću sobu do kreveta, ali Reeve nije bilo tamo.

'Molio sam boga da bude skrivena negdje iza zavjesa. Nije bila. Vratio sam se do vrata kupaonice i shvatio da su zaključana. Pokušao sam ih otvoriti: Isuse, Isuse, ne daj da je ono što mislim da je. Našao sam palicu za kriket i počeo razbijati vrata kupaonice. Ugledao sam Reevu. Ležala je na WC-u. Odmah mi je bilo jasno što sam napravio - ubio sam je. Sve je bilo puno krvi. Bilo je toliko puno krvi da nisam mogoa stajati. Pokušao sam joj dati umjetno disanje, ali bilo je toliko krvi...'

Njegova je teorija da je Reeva otišla na zahod te da ga je čula kako viče i uplašila se da je netko u stanu. Zaključala se i dočekala smrt od ruke svojeg dečka.

Pistorius je prvo osuđen za ubojstvo iz nehaja te je dobo pet godina zatvora, ali je nakon petine odslužene kazne poslan u kućni pritvor. Međutim, viši sud Južnoafričke Republike prihvatio je žalbu tužiteljstva te se sada paraolimpijcu ponovno sudi ali za ubojstvo za što je minimalna kazna 15 godina zatvora. Presuda se očekuje do kraja ovog mjeseca, piše Daily Mail.

Oscar Pistorius nedavno je na sudu skinuo svoje proteze i pred prepunom sudnicom pokazao koliko je ranjiv bez svojih umjetnih udova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene