Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Osam godina mislila sam samo na bijeg'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizija ORF objavila je intervju s otetom Nataschom Kampusch. U razgovoru s Cristophom Feursteinom, Natasha je puna emocija govorila o osmogodišnjoj traumi kroz koju je prošla. Tijekom razgovora često je držala zatvorene oči jer još nije naviknula na jako svjetlo.

Njezin otmičar Wolfgang Prilopil ju je kao 10-godišnjakinju oteo na putu od škole, a Natasha tvrdi kako se sada osjeća mnogo jača.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Natascha Kampusch postaje televizijska voditeljica!

"Osjećala sam kako postajem jača od njega. Iako sam bila udaljena od roditelja i obitelji, nisam se osjećala usamljeno. Što sam više rasla, bila sam sve jača te odlučnija kako ću pobjeći", rekla je Natascha dodavši kako se već s 12 godina odlučila na bijeg. 

"Mnogo osoba sam pokušala dati neki znak, no kada sam i uspjela napraviti nešto, on me je spriječio".

Prikopil je zbog toga i otmice imao "lošu savjest", što je kasnije prereslo u paranoju kod njega. 
'Osjećala sam se kao jadno pile u inkubatoru'

Razgovor s 18-godišnjom djevojkom objavljen je nekoliko sati prije prvog pojavljivanja u javnosti nakon što je prije dva tjedana nakon osam godina pobjegla iz kuće svog otmičara Wolfganga Priklopila, u susjednu kuću odakle je pozvana policija.

'Mislila sam samo o bijegu', ova rečenica osmogodišnje zatočenice Natasche Kampusch je naslov prvog intervjua objavljenog u srijedu za austrijske tjedne novine News.

- Stalno sam se zapitkivala; Zašto, od milijuna ljudi, baš ja. Zašto se to dogodilo baš meni? Pa sigurno nisam došla na svijet da bi na kraju bila zatvorena i da bi moj život bio kompletno uništen. Osjećala sam se kao jadno pile u kokošinjcu. Vidjeli ste na snimkama kao je bila malena moja soba - to je bilo mjesto tuge i za očajavanje, ispričala je Natascha u svom prvom intervju.

Magazin je uz dio razgovora objavio i veliku fotografiju oporavljene djevojke plave kose, a razgovor je, piše tjednik, vođen u Općoj bolnici u Beču, nakon pregleda kardiologa zbog mogućih problema sa srcem nakon zatočeništva u malom podrumskom prostoru.

Kampusch je ispričala da često nije imala dovoljno za jesti, iako je austrijski tjednik Magazin objavio da je Natascha imala 41,7 kilograma nakon bijega, što je navodno bila njezina težina kad je imala 10 godina odnosno kad je oteta.

Volim svoje roditelje, njihov razvod nakon što sam oteta, ne potiče nikakve kontoverze. Razgovarala sam telefonom s majkom, a s ocem nisam bila nakon što smo se kratko sreli nakon što sam pobjegla Natascha Kampusch Natascha tvrdi da je u ova dva tjedna imala normalnu i dosta jednostavnu prilagodbu na slobodu kao i da: "nemam nikakvih problema u komunikaciji i životu s drugim ljudima".

Bijeg iz kuće prema njezinim riječima bio je "potpuno spontan." Nakon što se našla pred vratima vrta odlučila je preskočiti te je odjurila do susjedne kuće jer je vidjela da je netko blizu otvorenog prozora.

Natascha je u intervjuu rekla da bi se željela u budućnosti baviti humanitarnim radom i pomoći gladnima, maturirati i upisati studij, no još ne zna koji. San joj je postati glumicom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene