442056
442056
442056
442056
442056

Bombama upali u restoran, zarobili taoce, pucaju na policiju

Naoružani napadači upali su u petak u restoran u koji zalaze stranci u diplomatskoj četvrti glavnoga grada Bangladeša i uzeli taoce.

 
 
 
 
Dhaka (Foto: AFP)
Dhaka (Foto: AFP)

Jedan je policajac poginuo, a tri su ranjena u razmjeni vatre s napadačima u restoranu Holey Artisan i četvrti Gulshan, rekao je policijski dužnosnik. Dodao je da se u restoranu nalaze stranci i da policija priprema napad kako bi oslobodila taoce iz ruku napadača kojih točan broj nije naveden.CNN navodi kako je u restoranu 20 talaca.

Za ovaj napad odgovornost je preuzela Islamska država priopćivši da je u njemu ubijeno više do 20 osoba, javlja Reuters. Ima li ozlijeđenih i poginulih civila u napadu još nije službeno potvrđeno.

Američki State Department na Twitteru je potvrdio da se odvija talačka kriza u diplomatskoj četvrti Dhake.Holey Artisan restoran u otmjenoj četvrti Gulshan u Dhaki napalo je osam do devet napadača.

Glasnogovornik vlasti ispričao je kako su napadači bacili bombe na policiju. Jedan je policajac poginuo, a dvojica su ranjena u pucnjavi koja je izbila dok su okruživali restoran.

Stanar blizu mjesta događaja rekao je kako se mogla čuti povremena pucnjava gotovo tri sata nakon početka napada. 'Tamo je kaos. Ulice su blokirane. Ondje se nalaze deseci policijskih komandosa', rekao je Tarique Mir.

Bangladeš je pogođen nizom napada pri čemu su se uglavnom koristile mačete, a ne vatreno oružje, a mete su sekularni blogeri, ateisti, intelektualci i pripadnici vjerskih manjina u ovoj uglavnom muslimanskoj zemlji sa 160 milijuna stanovnika.

U tri godine ubijeno je više od 50 osoba, a napadi se uglavnom pripisuju džihadističkim skupinama. (I.D. /Hina) 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se