Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,5 po Richteru

Opet zatreslo Italiju: Novi potres u Ravenni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 4,5 stupnjeva po Richteru zatresao je jutros poslije 6 sati Jadransko podmorje ispred talijanskog grada Ravenne.

Građani su osjetili potres koji, na sreću, nije izazvao štete. Prema dosadašnjem pregledu prostora zahvaćenog novim potresom, koji su proveli predstavnici civilne zaštite, nema ozlijeđenih osoba, kao ni štete na zgradama.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> Italija bi se jednog dana mogla doslovno raspasti...

Potres se osjetio na talijanskoj jadranskoj obali gotovo do Pescare i Ancone. Epicentar potresa bio je ispred Ravenne na dubini od oko 25 km. Ovaj potres je, čini se, izazvala druga, nova geološka struktura u odnosu na onu koja je dovela do potresa u Emiliji 20. i 29. svibnja, objasnio je seizmolog talijanskog Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju Francesco Mele.

Inače, broj žrtava dva potresa u Emiliji se popeo na 26 nakon što su u bolnicama umrle još dvije osobe. Sinoć je u bolnici u Modeni umrla 59-godišnja Liviana Latini, žena koja je bila izvučena iz ruševina svoga doma u mjestu Cavezzo 12 sati nakon potresa 29. svibnja. Nažalost, nije preživjela ozljede zadobivene nakon rušenja zgrade i dugotrajnog boravka pod ruševinama. U bolnici u Bologni umrla je i 46-godišnja Sandra Gherardi iz mjesta Cento pokraj Ferrare. U potresu je 14.000 ljudi ostalo bez krova nad glavom. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene