Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li ga još u svijetu?

Šokirali se kada su otvorili desetljećima zatvorenu kutiju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se danas pitaju kako se sa sigurnošću može tvrditi da su velike boginje iskorijenjene za sva vremena kad je ovih dana u kartonskoj kutiji pronađen davno zaboravljen virus.

Nekoliko desetljeća stare bočice s iznimno opasnim virusom pronađene su u skladištu jednog istraživačkog centra nedaleko Washingtona. U šest bočica zapakiranih u kartonsku kutiji nalazio se virus velikih boginja.

Pročitajte i ovo Stigla gripa - 1 Uranila ove godine Zbog nje su već sada pune ambulante, a liječnici upozoravaju: "Nemojte je podcijeniti" Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet"

Bočice su, kažu, netaknute i zapečaćene, no na znanstvenicima je da otkriju je li virus još živ.

Novo otkriće: Virus koji je uništio boginje razara i stanice raka?

Ako se virus i pokaže neaktivan, ova je vijest iznenadila javnost budući da stručnjaci kažu kako su velike boginje davno iskorijenjene te da se jedini uzorci virusa nalaze u strogo kontroliranim i sigurnim uvjetima dvaju laboratorija - jednog u Rusiji te jednog u Atlanti.

Neki su čak izašli i s informacijom kako se u svijetu nalazi još ovakvih bočica s virusom zbog čega su se u slučaj uključili i CIA i FBI, piše Associated Press.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene