Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve stigle u Francusku

'Odmah sam uočio njihovu patnju. Preživjeli su noćnu moru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
36 Iračana, ranjena u napadu na crkvu u Bagdadu, stigla su u Francusku na liječenje.

Raspoređeni su po bolnicama u Parizu, a s njima su došli i članovi njihovih obitelji. Svi su ranjeni 31. listopada kada je muškarac povezan s Al Qaedom zarobio više od 100 katolika u crkvi u Bagdadu. Ubijeno je više od 50 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen je Muškarac (32) prijetio starijem članu obitelji (65) pa ga teško ozlijedio Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Među ranjenim žrtvama je i žena trudna 4 mjeseca. Najmlađa osoba stigla u Francusku ima samo 11 godina, a najstarija 76. Žrtve je dočekao francuski ministar Eric Besson. 'Kada su stigli odmah sam učio njihovu patnju, ali i patnju njihovih najbližih. Preživjeli su pravu noćnu moru. Jedna djevojka mi je pričala kako je kraj nje sjedila žena s djecom u naručju. Tijekom napada djeca su ustrijeljena u glavu i umrla su na majčinim rukama', rekao je Besson.

Francuska na ovaj način želi pokazati solidarnost prema manjinama kao što su kršćanske zajednice u muslimanskom svijetu. Ranjenici i članovi njihovih obitelji dobili su šestomjesečni azil. Prema francuskom imigracijskom zakonu, oni će kasnije moći produžiti svoj boravak ili čak zatražiti trajni azil, piše Reuters.

>> Poginule 52 osobe prilikom akcije spašavanja

U Francusku će u idućim tjednima stići još 93 Iračana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene