Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOĆE LI MISTERIJ BITI RIJEŠEN?

Očekuje se objava tajnih dokumenata o ubojstvu Johna F. Kennedyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljivanje dokumenata u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik Donald Trump želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.

Očekuje se konačna objava više tisuća klasificiranih dokumenata povezanih s atentatom na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Kennedy je ubijen 22. studenog 1963. u Dallasu, a za njegovo ubojstvo osumnjičen je Lee Harvey Oswald, no on suđenje nije dočekao jer ga je ubio Jack Ruby.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj teorija zavjere? Dokazano da je Oswald kod atentata na Kennedyja djelovao sam? Slika nije dostupna 15 metara od automobila FOTO: Dosad neobjavljena fotografija Kennedyjeva ubojstva

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump u subotu je na Twitteru najavio kako će kao predsjednik dopustiti otvaranje "dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea".

Objavljivanje dokumenata u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.

Dužnosnici obavještajnih službi kazali su kasno u četvrtak za NBC da se očekuje kako neće odjednom biti pušteni svi dokumenti, a CIA je pak najavila kako traži dodatnu provjeru nekih dosjea. 

Oko Kennedyjeva ubojstva isplelo se mnoštvo teorija zavjere, od onih da je povezano s vanzemaljcima pa do najpoznatije da iza njegova smaknuća stoji CIA, o čemu je Oliver Stone snimio i film koji je osvojio dva Oscara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene