Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolt protiv Mursija

Obljetnica revolucije u Egiptu: Pet poginulih, više stotina ranjenih u neredima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sekularne snage u Egiptu osjećaju da su im islamisti ukrali revoluciju koju su oni pokrenuli. Diljem države organizirali su prosvjede povodom druge obljetnice rušenja Hosnija Mubaraka, no sve se pretvorilo u nered.

Petero ljudi ubijeno je u egipatskom gradu Suezu tijekom prosvjeda diljem zemlje protiv predsjednika Mohameda Mursija u petak, na drugu obljetnicu ustanka u kojem je srušen Hosni Mubarak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ili ste s nama, ili... Egipat na rubu: Vojska Muslimanskom bratstvu dala 48-satni ultimatum Slika nije dostupna Obama Kairu ne da avione Ponovno se zahuktava u Egiptu, vojska poziva na masovne prosvjede

>> 17 poginulih u srušenoj zgradi u Egiptu

U sukobima između policije i prosvjednika u Suezu je ubijeno pet osoba, a još 280 civila i 55 pripadnika sigurnosnih snaga je ozlijeđeno, rekli su dužnosnici. Prosvjede su potaknuli gnjev prema predsjedniku i njegovim islamističkim saveznicima iz Muslimanskog bratstva. Jedan od ubijenih je pripadnik sigurnosnih snaga, rekli su liječnici.

Tisuće Mursijevih protivnika okupilo se na kairskom trgu Tahrir, kolijevci pobune protiv Mubaraka, kako bi ponovno istaknuli zahtjeve revolucije za koju kažu da su je preoteli islamisti koji su izdali njezine ciljeve.

Sukobi na ulicama izbili su u Kairu, Aleksandriji, Suezu i Port Saidu. Potpaljivači su napali najmanje dvije državne zgrade ciljajući na simbole vlasti. Ured koji koristi stranka Muslimansko bratstvo također je zapaljen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene