Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da' ili 'Ne'

Objavljeno pitanje kojim će Grci na referendumu odlučiti o svojoj sudbini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka vlada objavila je u ponedjeljak pitanje koje namjerava postaviti građanima na referendumu u nedjelju, kojim će oni odlučiti hoće li prihvatiti zahtjeve međunarodnih vjerovnika kako bi dobili novu financijsku pomoć i izbjegli stečaj.

Na referendumu će biti postavljeno jednostavno pitanje: "Treba li prijedlog koji su iznijeli Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond na euroskupini 25. lipnja 2015., a koji se sastoji od dva dijela, koji zajedno čine njihov sveobuhvatni prijedlog, biti prihvaćen?"

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitali smo vas Što očekujete od nove vlasti? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Nakon ostavke Tsiprasa Europsku komisiju ne brinu grčki izbori: 'Reforme se mogu provesti'

Kao prva opcija nudi se odgovor "Ne" ispod kojeg je "Da".

Grčka ljevičarska vlada, koja je odbacila taj prijedlog, jer je u suprotnosti s njezinim predizbornim obećanjima, pozvala je Grke da glasuju protiv.

ŽIVOT BEZ BANAKA Grci se nadaju čudu: 'Još se nadam da ću se sutra probuditi i sve će biti u redu'

Tvrdi da će to osnažiti njezinu poziciju u pregovorima s vjerovnicima, ali čelnici eurozone, uključujući predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera, predsjednika euroskupine Jeroena Dijsselbloema, njemačku kancelarku Angelu Merkel i talijanskog premijera Mattea Renzija, jasno su u ponedjeljak upozorili da će odbijanje tog prijedloga smatrati odbijanjem članstva u eurozoni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene