Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švedska traži izručenje

Objavljeni detalji iz optužnice protiv Assangea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski list Guardian je objavio pojedinosti o optužbama za silovanje koje su dvije Šveđanke iznijele protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea.

Assange je u četvrtak u Londonu pušten na slobodu uz jamčevinu od 200.000 funta (oko 1.700.000 kuna), do odluke u eventualnom izručenju Švedskoj, nakon što je proveo devet dana u najvećem londonskom zatvoru. Švedska traži njegovo izručenje kako bi ga ispitala zbog optužba za silovanje dviju suradnica WikiLeaksa.

Pročitajte i ovo Anđelko Stričak snimke s mobitela Preokret u slučaju HDZ-ova župana: Žena ga prijavila za pokušaj silovanja i prijeteće poruke, a na kraju je prijavu dobila - ona Ilustracija osuđeni zbog ubojstva Djevojčica optužila taksista za silovanje, a onda ga namamila u šumu: Zločin je šokirao zemlju

Britanski list Guardian, koji je dobio uvid u policijski dosje o ta dva slučaja, piše da je u prvom slučaju Assange imao spolni odnos s 'gospođicom A', koja je na to pristala, ali je prezervativ tijekom snošaja puknuo. Gospođica A optužuje Assangea da je to namjerno učinio i da je nakon toga ejakulirao u nju. Assange ja na to odgovorio da uopće nije znao da je kondom puknuo, a kamoli da ga je namjerno potrgao.

U drugom slučaju, 'gospođica W' navodi da je je imala dobrovoljni spolni odnos s Assangeom sa zaštitom, ali da se iduće jutro probudila usred novog spolnog odnosa bez kondoma. Upitala je Assangea je li zaražen HIV-om, na što je on odgovorio da ne zna. Kada je zatražila od njega da se testira, on je odbio.

>> Assange: 'Očekujem da me SAD optuži za špijunažu'

>> Assange na slobodi: Nastavljam sa svojim poslom

Assange odbacuje sve optužbe dviju Šveđanki. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene