Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Assange: 'Očekujem da me SAD optuži za špijunažu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač WikiLeaksa Julian Assange nakon izlaska iz londonskog pritvora izjavio je kako očekuje da će SAD protiv njega podignuti optužbu za špijunažu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

'Postoje indicije kako će SAD, kao rezultat tajne istrage, podignuti optužnicu protiv mene zbog špijunaže. Tu je vijest dobio jedan od mojih američkih odvjetnika', rekao je Assange koji je uhićenje u Velikoj Britaniji povezao s eventualnim lakšim izručenjem SAD-u, iako je u Londonu uhićen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje u Švedskoj.

>> Nobelovac položio jamčevinu za Assangea

>> Assange na slobodi: Nastavljam sa svojim poslom

Američko Ministarstvo pravde u kratkoj je izjavi samo potvrdilo kako postoji istraga vezana za Wikileaks, ali nisu željeli komentirati na kojoj osnovi bi protiv Assangea mogli podignuti optužnicu, donosi britanski Telegraph.

Vezano uz švedsku tužbu Assange ja izjavio da je žrtva klevetničke kompanije te da očekuje kako će ga švedske vlasti ponovno pokušati ocrniti ne komentirajući detalje na kojoj su zasnovane njegove sumnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene