Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijao na godišnjicu smrti Heatha Ledgera

Ovo je ubojica iz jaslica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim De Gelder, pomahnitali je 20-godišnjak koji je ubio dvoje djece i jednu ženu u belgijskim jaslicama. Optužen je za napad u kojem je ubio devetomjesečnog Leona Garciu, šestomjeečnog Corneela Vermeira I 54-godišnju zaposlenicu vrtića Maritu Blindeman.

Jan Kerkhofs, zamjenik javnog tužitelja rekao je kako je De Gelder nezaposlena usamljena osoba iz obližnjeg grada. Živi na prvom katu zgrade u mirnoj ulici, nije otprije poznat policiji i nema povijest psihičkih bolesti. Još nije utvrđeno je li ustinu imao plan napada i je li namjeravao napasti i obližnje škole. Kod njega je pronađena kutija s oružjem - tri noža, sjekira i pištolj, piše Telegraph. Nagađa se stoga da je možda planirao još neki zločin.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju

>> VIDEO: Napadač iz jaslica smijao se sucima

U jaslice je ušao kroz nezaključana, ali sporedna vrata za koja je znao mali broj ljudi, što ukazuje na to da je često promatrao zgradu prije nego se odlučio na krvavi pohod. Kada je ušao unutra, tvrdio je da ima sastanak s jednim zaposlenikom. Kroz zgradu se kretao 15 minuta tijekom kojih je napadao malu djecu. Nosio je 'pancirku'. Navodno je bio maskiran po uzoru na lik Jockera, i to onog kojeg je u posljednjem filmu o Batmanu glumio pokojni glumac Heath Ledger. Stravičan zločin praktički se poklopio s godišnjicom smrti tog glumca, koji je preminuo od predoziranja kombinacijom lijekova 22. siječnja prošle godine.

I policija i razni svjedoci tvrde kako je prizor na mjestu zločina bio stravičan. Stradalo je dvanaest od osamnaestoro djece, dvoje smrtno. Od desetero ozlijeđenih, šestero je teško ranjeno i trebat će više operacija ne bi li se, što je više moguće, sanirale teške ozljede, većinom glave i vrata, na koje je sumanuti ubojica uglavnom ciljao.

Tisuće Belgijaca u mirnoj povorci sjećanja na žrtve iz jaslica

Belgijska policija priopćila je kako je oko šest tisuća osoba u nedjelju sudjelovalo u mirnoj povorci u znak sjećanja na žrtve bezumnog krvavog napada na jaslice u gradu Dendermondeu, koji je izazvao šok i gnjev diljem Belgije. Povorka je privukla mnoge obitelji s djecom te uglednike iz belgijskog društva. Mnogi su kod jaslica u kojima se u petak dogodila tragedija položili cvijeće i druge stvari kojima su odavali počast žrtvama.

Još traje ispitivanje 20-godišnjaka kojeg policija sumnjiči za počinjenje tog zvjerstva u kojem su nožem ubijene dvije bebe i djelatnik jaslica, a još je 12 osoba ranjeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene