Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav nemar

Po noći vozio uz Google karte, završio mrtav: Obitelj poginulog muškarca podigla tužbu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Obitelj Amerikanca koji se utopio nakon vožnje po srušenome mostu tvrdi da je on umro jer Google nije uspio ažurirati svoje karte.

Obitelj Philipa Paxsona tuži tehnološkog giganta zbog njegove smrti. Tvrde da je Google nemarom propustio na svojim mapama prikazati da je most srušen devet godina prije tragedije.

Paxson je preminuo u rujnu 2022. nakon što je pokušao prijeći preko oštećenog mosta u Sjevernoj Karolini. Kako prenosi BBC, glasnogovornik Googlea rekao je da kompanija analizira optužbe, a slučaj je predan građanskom sudu u utorak.

Otac dvoje djece vozio se kući s rođendanske zabave svoje kćeri kod prijatelja te je u trenutku smrti bio u nepoznatom kvartu, navodi se u tužbi obitelji. Njegova je supruga ranije odvezla njihove kćeri kući, a on je ostao pomoći u čišćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podizanje svijesti Oko 70.000 ljudi u Hrvatskoj na udaru je bolesti koja je uvijek fatalna: No ako se otkrije dovoljno rano...

"Budući da nije bio upoznat s lokalnim cestama, oslonio se na Google karte očekujući da će ga sigurno uputiti kući njegovoj ženi i kćerima", rekli su odvjetnici obitelji u izjavi najavljujući tužbu.

"Tragično, dok je vozio oprezno po mraku i kiši, ne sluteći ništa, slijedio je Googleove zastarjele upute do mjesta za koje je njegova obitelj kasnije saznala da se skoro desetljeće zove Most za nikamo, te se srušio u rijeku i utopio."

Lokalno stanovništvo više je puta kontaktiralo Google kako bi promijenili svoje online karte nakon što se most srušio 2013. godine, tvrdi se u tužbi. Barijere koje su inače bile postavljene preko ulaza u most nedostajale su zbog vandalizma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Može izazvati komplikacije Hara neizlječiva pseća bolest, u ovoj europskoj zemlji zaraženo već troje ljudi: "Ovo nam je novost"

Obitelj također tuži tri lokalne tvrtke te tvrdi da su one bile dužne održavati most.

"Naše djevojčice pitaju kako im je i zašto tata umro, a meni nedostaje riječi jer kao odrasla osoba još uvijek ne mogu shvatiti kako su oni koji su odgovorni za GPS upute i most mogli postupiti s tako malo obzira prema ljudskom životu", rekla je njegova supruga Alicia Paxson u izjavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene