Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Široki Brijeg: Vino 'Poglavnik' prodaje se za 7 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Bože Pinjuha iz Širokog Brijega već godinama proizvodi i prodaje crno vino 'Poglavnik' na čijim se naljepnicama nalazi lik ustaškog poglavara NDH Ante Pavelića.

Vino je, kako tvrdi većina ugostitelja u ovom gradiću, odnjegovano na stari hercegovački način, onako kako su to činili težaci prije nekoliko vijekova, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misa u Rašćanima Don Turić: Hrvatsku su stvorili poglavnik i ustaše Slika nije dostupna Knezović ekskluzivno za Novu TV Knezović se predao: Nisam kriv za Vedranovu smrt

Prema riječima Bože Pinjuha iz Širokog Brijega, nije postojao nijedan problem prilikom proizvodnje i registracije vina. Božo ističe stiče da je zadovoljan prodajom.

"Ima tu svašta za ispričati, ja imam svoje razloge zašto sam dao baš to ime. Nisam bio ni rođen kad je Pavelić bio na vlasti, ali vam mogu reći da sam zbog njega imao probleme cijeli život. Vi ne znate kako je nositi tuđu prošlost na ramenima", rekao je Pinjuh. 

Dodao je i da se vino, koje košta sedam eura, prodaje i pod drugim imenom i to po potrebi, kad je namijenjeno za šire područje BiH ili izvan njenih granica.

Na velikom broju italijanskih i njemačkih veb stranica posvećenim kvalitetima vina, svoje mjesto našlo je i ovo crno vino poglavnik. 

Predstavljeno je kao "vrhunsko crno vino hrvatskih ustaša" koje se proizvodi u malom mjestu Čerigaj u malim količinama, 300.000 flaša godišnje, i može se kupiti samo u Širokom Brijegu. Kako u reklami stoji, predstavlja "idealan poklon za svakog hrvatskog domoljuba".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene