Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne pomažu

Obitelj otete Shani Louk proziva njemačku vladu: "Ima ozbiljnu ozljedu glave. Svaka minuta je važna"

Shani Louk
Shani Louk Foto: Afp
Sudbina mlade žene Shani Louk koju su oteli hamasovci na glazbenom fetivalu, i dalje je nepoznata. Iako je njezina majka primila jednu dobru vijest od Palestine - da je njezina kći živa, drugi članovi obitelji prozivaju njemačku vladu jer ne želi pomoćiu njezinom spašavanju.

Obitelj Shani Louk (22) nekoliko dana nije znala je li ona uopće živa nakon što se internetom proširio video u kojem je hamasovci, gotovo potpuno golu, i bez svijesti, voze ulicama u kamionetu dok neki i pljuju po njoj. Palestina je njezinoj majci Ricardi u utorak potvrdila da je Shani živa, no ima tešku ozljedu glave i život joj je u opasnosti.

"Sad imamo dokaz da je živa, ali je u kritičnom stanju. Ima ozbiljnu ozljedu glave. Svaka minuta je važna", kazala je majka za njemački Bild. Shani živi u Izraelu, ali ima i njemačko državljanstvo.

Pročitajte i ovo Projekili ispaljeni na Izrael Sukob s Hamasom Brojni Izraelci hrabro se vraćaju u domovinu: "Dolaze da bi sudjelovali u obrani zemlje"

Zbog toga je Ricarda zavapila i zatražila pomoć od njemačkih vlasti da što prije pronađu i izvuku njezinu kći iz pojasa Gaze, a njezina teta i ujak na njemačkoj su televiziji prozvali vladu jer im ne pomaže.

"Već tri dana molimo njemačku vladu da pomogne. Uznemireni smo i razočarani što se federalna vlada ne osjeća odgovornom. Jedan iz Ureda vanjskih poslova je kazao kako nema vremena jer se mora baviti organiziranjem letova. To nas tako ljuti", kazali su u srijedu, prenosi Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene