Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u Bijeloj kući

Obamini savjetnici razljutili Busha?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepunih tjedan dana nakon izbora, Barack i Michelle Obama obišli su svoj novi dom. U Bijeloj kući srdačno ih je ugostio predsjednički par na odlasku, George i Laura Bush. Dok su muškarci razgovarali o politici, dame su razgledavale velebno zdanje.

Selidba će biti obavljena na dan svečane prisege. Oči javnosti tada će biti usmjerene na Capitol Hill. Za povijesnu prisegu - povijesne cijene ulaznica. Najelitnija mjesta stajat će 20 tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bijela kuća ispravila pogrešku: Sanaderova supruga ipak nije prevoditeljica Slika nije dostupna Na službenoj stranici Bijele kuće Sanaderova supruga potpisana kao prevoditeljica!

No škakljivo pitanje o tome da Bush baš i nije zadovoljan nekim Obaminim potezima i najavljenim reformama, glasnogovornica Bijele kuće, Dana Perino, vješto je izbjegla.

'Dobila sam nekoliko pitanja o tome je li Bijela kuća nezadovoljna potezima Obaminog tima, no o tome vam nažalost ne mogu dati nikakve informacije', rekla je Perino. 

>> Skuplja stripove, čita Harryja Pottera i može podići 90 kg

>> U Bijelu kuću stiže i 'prva baka' SAD-a

>> VIDEO: Novi predsjednik SAD-a prvi puta u Ovalnom uredu

Naime, u utorak su američki mediji prenijeli kako je Obama pritisnuo Busha da učini više po pitanju pomoći autoindustriji, no Bush je u zamjenu zatražio da Kongres, u kojem prevladava demokratska većina odobri sporazum o slobodnoj trgovini s Kolumbijom.

Washington Post i New York Times navode kako su Busha razljutili Obamini savjetnici, te da mu izvori bliski Bushu savjetuju neka malo uspori s prijedlozima, barem dok i službeno ne bude imenovan za predsjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene