Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova knjiga otkriva

Obama svojim pomoćnicima: Zbilja sam dobar u ubijanju ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama svojim je pomoćnicima tijekom kampanje za predsjedničke izbore 2012. rekao da je 'zbilja dobar u ubijanju ljudi', dok su pričali o bespilotnim letjelicama, otkrila su dvojica američkih novinara u svojoj knjizi 'Double Down: Game Change 2012'.

Otkad je Barack Obama, dobitnik Nobela za mir, u predsjedničkoj fotelji, SAD je izveo više od 400 napada bespilotnim letjelicama u Pakistanu, Jemenu i Somaliji, dok je administracija Georgea Busha odgovorna za 'tek' 52.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

>> Obama preispituje operacije NSA

Američki Biro istraživačkog novinarstva (Bureau of Investigative Journalism), procjenjuje kako je samo u Pakistanu, u sklopu CIA-inog programa ubijanja ciljanih meta, ubijeno između 2.528 i 3.648 osoba od 2004. godine. Ista organizacija procjenjuje kakosu između 416 i 948 tih meta bili zapravo civili.

Sve te navode Obamina administracija je već odbacila. Obamin savjetnik Dan Pfeiffer jučer je odbacio navode iz navedene knjige, prenosi Huffington Post.

Obitelj jedne od žrtava napada bespilotnih letjelica u Pakistanu, prošlog je mjeseca svjedočila pred američkim Kongresom i zatražila da SAD prestanu s tim napadima i s takvim načinom ratovanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene