Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastao se s vođom pobunjenika

Obama sirijskim pobunjenicima dao 287 milijuna dolara vrijednu opremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Barack Obama sastao se sa sirijskim oporbenim vođom Ahmadom Džarbom u utorak i pohvalio konstruktivni pristup oporbene koalicije, priopćila je Bijela kuća koja ne spominje oružje što ga pobunjenici traže od Sjedinjenih Država.

"Predsjednik Obama pozdravio je vodstvo sirijske oporbene koalicije i konstruktivni pristup prema dijalogu" te pozvao na stvaranje vlade koja će predstavljati sav sirijski narod, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva etapa primirja OZBILJNO UPOZORENJE Dani ispred nas su ključni, svijet će gledati! Slika nije dostupna Poziv iz Washingtona NA 'VRUĆOJ' LINIJI Putin i Obama obavili važan razgovor, tema - Asadova sudbina

Obama i američka savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice ponovili su da je sirijski predsjednik Bašar al-Asad izgubio svaki legitimitet da vodi Siriju i "nema mu mjesta u budućnosti" zemlje, prenosi AFP. Džarba je zahvalio Bijeloj kući na američkoj pomoći u opremi, koja nije oružje, a iznosi 287 milijuna dolara.

SAD podupiru vođu sirijske oporbe ali ne daju oružje

U priopćenju se ne spominje Džarbin zahtjev za protuzračnim oružjem kako bi se oporba mogla boriti protiv Asadovih snaga. "To oružje moglo bi promijeniti ravnotežu snaga na terenu", rekao je prošli tjedan Džarba.

Obamina administracija, vrlo suzdržana prema svakom izravnom vojnom angažmanu u Siriji, strahuje da oružje ne padne u ruke pobunjeničkih džihadističkih skupina koje sudjeluju u trogodišnjem sukobu u Siriji u kojem je ubijeno najmanje 150.000 ljudi, a deset milijuna civila je raseljeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene