Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop oružju

Obama: Pokolj u Newtownu najgori je dan mog mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je pokolj u školi u Newtownu bio najgori dan njegova predsjedništva i izrazio je nadu da će uspjeti osigurati usvajanje novih mjera za kontrolu osobnog naoružanja te skepsu prema prijedlogu Nacionalne udruge za vatreno oružje o uvođenju naoružanih čuvara u školama.

Obama je potpredsjednika Joea Bidena zadužio da se odmah na početku 2013. sa skupinom dužnosnika angažira na ovome problemu, potaknut pokoljem počinjenim ovog mjeseca u osnovnoj školi u gradu Newtownu u Connecticutu, kada je naoružani ubojica usmrtio 20 učenika škole i šest učitelja.

‘Ovo bih pitanje volio riješiti tijekom prve godine drugoga mandata. Donijet ću poseban prijedlog koji će se temeljiti na preporukama Joea Bidena i grupe koja s njim radi na ovome pitanju. Sigurno to neću odgađati i uložit ću sav svoj autoritet iza tog prijedloga. Objasnit ću Amerikancima zašto je to važno i zašto moramo učiniti sve da se masakr kakav je bio u školi Sandy Hook u Newtownu više ne ponovi’, rekao je Obama u emisiji ‘Meet the Press’ NBC-ja. Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvalio na potpori Obama o Newtownu: Cijeli svijet je uz nas Slika nije dostupna Masakr u Connecticutu Obama: Amerika nije učinila dovoljno

>> Newtown dočekao svoj najtužniji Božić

‘Skeptičan sam prema mišljenju da je jedini odgovor na ovaj problem donošenje još oružja u škole, a mislim da je prema takvom rješenju skeptična i većina američkih državljana’, kazao je.

Utjecajni lobisti iz NRA smatraju da bi dobar odgovor na potencijalne oružane napade na škole bilo uvođenje naoružanih čuvara u njima. Potpredsjednik NRA Wayne LaPierre je u svojoj prvoj reakciji na napad u Newtownu kazao kako je po mišljenju njegove udruge ‘dobar momak s oružjem jedina stvar koja može zaustaviti lošeg momka s oružjem’. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene