Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalost i poruke mira

Newtown dočekao svoj najtužniji Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetak dana nakon pokolja u osnovnoj školi, u kojem je ubijeno 20 prvašića i šestero učitelja i djelatnika škole, američki gradić Newtown dočekao je svoj najtužniji Božić.

U gradsku vijećnicu na badnji dan stigao je dvadesetak djece i šestero odraslih, kako bi tamo ostavili na stotine ručno izrađenih čestitki i pahuljica, koje su prikupili putujući proteklih dana američkom državom Connecticut, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Dijete u potrebi - 3 Treba im pomoć Božićno čudo u Baranji - Dječak koji se bori s teškom bolesti sve je šokirao: "Bile su suze radosnice, ne mogu vam ni opisati" Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

>> Newtown: Na pogrebu učiteljice bio i Paul Simon, izveo 'Sound of Silence'

Preteklog tjedna poruke podrške stizale su iz čitavog svijeta. Stigle su i mnoge božićne donacije, ljudi su slali igračke, knjige, novac i još puno drugih stvari.

'Kako proći kroz ovaj Božić? Što se dogodi ako je ta subota bila dan kad su trebali ići vidjeti Djeda Božićnjaka? Što se dogodi ako je pretprošla subota bio dan kad su vidjeli Djeda Božićnjaka i to je posljednja slika koju imate?', rekla je Paula Pike, majka koja je u pokolju izgubila dijete.

Steve Fisher, mještanin Newtowna, smatra kako njegov grad tu tragediju nikad neće zaboraviti. Mislim da ovo nikada nećemo preboljeti', poručio je.

Ispred gradske vijećnice mještani su napravili posebno božićno drvo mira, ukrašeno božićnim ukrasima i brojnim znakovima mira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene