Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč neslaganjima oko Irana

Obama: Oslabljeni Izrael bio bi moj poraz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama rekao je da bi slabljenje Izraela bio poraz njegovog predsjedništva, potvrdivši tako solidarnost s dugogodišnjim saveznikom bez obzira na nedavna neslaganja o iranskom nuklearnom programu.

"Smatrao bih svojim porazom ukoliko bi tijekom mog mandata ili kao posljedica mog rada Izrael postao ranjiviji", rekao je Barack Obama u razgovoru koji je u nedjelju objavio New York Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Američki predsjednik je rekao da se ne bi radilo samo o strateškom, već i o moralnom porazu, dodavši da nikakvo neslaganje između Izraela i Sjedinjenih Država ne može uništiti ono što ih spaja.

Svijet zadovoljan nuklearnim dogovorom s Iranom, ali bez euforije

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je više puta upozorio da je nuklearni sporazum između Teherana i velikih svjetskih sila jako loš sporazum jer dozvoljava Iranu veliku nuklearnu infrastrukturu.

Dvojica čelnika su se također sučelila u pogledu pitanja mirovnog procesa na Bliskom istoku, dok se Izrael protivi osnivanju palestinske države, a Bijela Kuća traži rješenje "dviju država".

"Čak i tijekom neslaganja s premijerom Netanyahuom u pogledu Irana i palestinskog pitanja, obrana Izraela nije bila upitna", zaključio je Obama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene