Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s Georgeom H.W. Bushem

Obama naglasio važnost sveobuhvatne reforme zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama u petak je u Teksasu sudjelovao na forumu posvećenom dobrovoljnom radu u zajednici, čiji je domaćin bio bivši predsjednik George H.W. Bush, a nazočio je i ministar obrane Robert Gates.

Dvojica čelnika susrela su se u Bushevoj predsjedničkoj knjižnici u College Stationu u Teksasu, na obilježavanju dva desetljeća rada Instituta Points of Light (Svijetle točke), koji je uz Bushevu potporu osnovan 1990. kako bi "hrabrio i jačao duh služenja (zajednici)", kako se navodi na web stranici udruge. Institut je uzeo ime iz Busheva inauguracijskog govora 1989. godine, u kojem se osvrnuo na 'tisuće svijetlih točaka ... svih organizacija u zajednicama, koje rasute poput zvijezda diljem zemlje, čine dobro'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rušenje 'blizanaca' SAD se sjeća: Amerikanci obilježavaju 11. obljetnicu napada koji je promijenio svijet Slika nije dostupna Stav nobelovca Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak

Sveobuhvatna reforma zdravstva

'Vlada može izgraditi najbolje škole, s najboljim učiteljima, ali ne može voditi udruge roditelja i učitelja ... može provesti sveobuhvatnu reformu zdravstva, ali Kongres ne može biti u zajednicama i brinuti za bolesne i pomoći ljudima da žive zdravo', rekao je Obama u prigodnom govoru. Obama je odao priznanje bivšem predsjedniku Georgeu H.W.

Bushu za život posvećen javnoj službi, od prijave u vojsku s 18 godina, do služenja zajednici u mirovini, ističući da je Bush prvi predsjednik koji je osnovao ured Bijele kuće posvećen promicanju volonterskog rada. Obama je u travnju potpisao zakonsku mjeru namijenjenu jačanju služenja zajednici na nacionalnoj razini, s većim saveznim financiranjem tisuća volontera na različitim područjima od čiste energije, do zdravstvene skrbi i obrazovanja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene