Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeren u uspjeh operacije

Obama: Gadafi će na kraju popustiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama rekao je kako vjeruje da će Moamer Gadafi na kraju popustiti vojnim i diplomatskim pritiscima i otići s vlasti, ali nije isključio mogućnost naoružavanja oporbe ako sadašnja operacija ne oslabi dovoljno libijski režim.

Vojna operacija međunarodne koalicije, kojoj je SAD pružio vojnu pomoć, protiv libijskog režima 'prisilila je Gadafija da se brani', izjavio je predsjednik SAD-a u razgovoru s televizijom NBC.

'Uz uvođenje zone zabrane leta, zaštite civilnog stanovništva, na raspolaganju imamo politička i diplomatska sredstva, sankcije, zamrzavanje imovine, brojne čimbenike koji će i dalje gušiti' Gadafijev režim, kazao je predsjednik.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 30. OBLJETNICA PRIZNANJA Koautorica Ivana Petrović o knjizi "Diplomatski pečat - sasvim osobno": "To su junaci jedne druge bojišnice koja nije dovoljno valorizirana u javnosti" Predsjednik RH Zoran Milanović IZRAZILI ŽESTOKI PROSVJED Hrvatski diplomatski klub zgrožen pismom udruga Milanoviću, koje su Franju Tuđmana svrstale u protagoniste najmračnijih događaja

>> Zaključak konferencije: Gadafi mora otići!

>> Pojačava se pritisak na Gadafija

'Zahvaljujući jakim pritiscima, ne samo vojnim, očekujemo da Gadafi u konačnici napusti vlast', kazao je Obama. Američki predsjednik kazao je da ne isključuje mogućnost da SAD opskrbi oružjem libijsku oporbu, ali je istaknuo da je u tijeku procjena odnosa snaga između pobunjenika i Gadafijeva režima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene